Tradisjoner i barnehagen

Barnehagen har ulike tradisjoner i løpet av et barnehageår.

FØDSELSDAGER

Når barna har bursdag vil vi markere dette i barnehagen slik:

  • foran inngangsdøra vil det bli hengt opp et flagg
  • barnet får bursdagskrone i samling
  • i samlingen vil barnet være ”midtpunktet”

HØSTFEST
På høsten reiser skolestarterne til Nalum Gård for å kjøpe grønnsaker. Disse grønnsakene får barna i barnehagen være med å tilbrede. Så blir det høstfest og grønnsakssuppe for barna som er i barnehagen denne dagen.

MARKERING AV FN-DAGEN
Vi markerer dagen ved å henge opp flagg i barnehagen, snakke om vennskap og holdninger til andre kulturer, synger sanger og har ulike leker.

Aksjonsdag: Noen år vil vi, i tilknytning til Fn-dagen, arrangere aksjonsdag i barnehagen. Barna vil selge ulike ting til foreldrene. Pengene som kommer inn vil vi gi til et godt formål.

NISSEFEST
Barn som har lyst kan kle seg ut som smånisser denne dagen. Vi leker, synger og hører på eventyr. Kanskje nissen også kommer innom? Det blir servert risengrynsgrøt til lunsj denne dagen.

LUCIA
I tilknytning til 13.desember er det Luciafest i barnehagen for alle foreldre, barn og søsken. De eldste barna (3-5 år) går i Luciatog og synger julesanger. Det blir servert ”lussekatter”, kaffe og saft. Dette arrangementet foregår ute i barnehagen, en ettermiddag i desember. Vi spør dere foreldre/foresatte om hjelp til å bake lussekatter til denne markeringen. 

FASTELAVENS/KARNEVAL
Barn som har lyst kan kle seg ut denne dagen. Vi synger og leker. Så blir det servert varmmat til lunsj.

PÅSKEFROKOST
Dette arrangementet er for barna og deres foreldre på stor avdeling. Foreldrene inviteres til å spise påskefrokost sammen med barna i barnehagen en morgen før påske. 

BESTEFORELDREDAG
Alle avdelinger inviterer til besteforeldredag i barnehagen. Det er servering av kaker, saft og kaffe og barna har enkel underholdning. Vi spør også dere foreldre om dere har anledning til å hjelpe oss med å bake. Arrangementet er ute i barnehagen og varer 1 time på ettermiddagen.

17.MAI FEST
En dag i tilknytning til 17.mai så er det 17.mai markering i barnehagen. Avdelingene på Hemsbakken går tog rundt sitt nærmiljø og avdelingene på Lasken går i tog rundt sitt. På dagen er det ulike leker ute i barnehagen for barna som er i barnehagen denne dagen. På ettermiddagen inviteres alle barn, foreldre, søsken og andre til å komme og se på barna som går i tog. 

SOMMERFEST og SKOLESTARTERAVSLUTNING
Alle foreldre, søsken og barn er invitert til en hyggelig ettermiddag i barnehagen. Det blir anledning til å ha med mat å spise ute og det blir enkel underholdning av barna.

Skolestarterne har egen avslutning inne i barnehagen, på slutten av sommerfesten. Denne avslutningen er kun for barnets foreldre.