Mat og måltider i barnehagen

I barnehagen får barna servert lunsj og ettermiddagsmat hver dag. Frokost må barna selv ha med seg.

Hvordan legger vi til rette for sunt kosthold i Veslehaven barnehage

I Veslehaven er sunt kosthold en viktig del av vårt pedagogiske arbeid. Barna får ta del i matlaging og de får muligheter til å smake på ulike matretter. Vi legger til rette for sunt og næringsrikt kosthold.

Barnehagen har, i samarbeid med foreldrene, gjennom mange år innarbeidet gode rutiner i forhold til måltider og et allsidig kosthold.

Vi følger Nasjonal faglig retninglinje for mat og måltider i barnehager som helsedirektoratet har laget Nasjonal faglig retningslinje for mat og måltider i barnehagen

Helsedirektoratet har også laget et hefte med tips råd og oppskrifter til mat og måltider i barnehagen; Bra mat i barnehagen – Råd, tips og oppskrifter - bokmål

Kosthold, ernæring og hygiene har også vært tema på personalets planleggingsdager. Personalet har fått kurs og fått deltatt aktivt i å lage ”sunne” og ernæringsrike matretter fra bunn av.

Måltider i barnehagen?

Barn som ønsker å spise frokost i barnehagen har selv med matpakke. Vi oppfordrer også foreldre/foresatte å følge Nasjonal faglig retningslinje for mat og måltider i barneahgen fra Helsedirektoratet. Tips til matpakke fra helsenorge.

Til lunsj serveres det; grovbrød, gulost, brunost, leverpostei, fiskepudding, kaviar, smøreost, skinke, servelat, saltpølse, egg, agurk, tomat og paprika.

Til ettermiddagsmat serveres det; ulike småretter som matmuffins, ulike supper, grøt (semule-, ris- og havregrøt), knekkebrød med ost, ostesmørbrød, tortilla-lefser med fyll, grove rundstykker, pasta, yoghurt, brødskiver, smoothie, kormo/Captein kjeks med pålegg eller havregryn . I tillegg til dette får barna servert frukt og grønnsaker.

En til to ganger i måneden serveres det et varmt måltid til lunsj. Det kan være; fiskepinner med poteter/potetstappe og grønnsaker, pizza med grov bunn, pasta med f.eks kjøttsaus, grønnsakssuppe/lapskaus, supper eller pølser .